Our Blog

0
vissza

Leírás

PARADIGMA KONDENZÁCIÓS GÁZKAZÁNOK

A kondenzációs kazánok a leghatékonyabb és legenergiatakarékosabb fűtőberendezések közé tartoznak, az utóbbi 20 évben kipróbált és bevált készülékek, amelyek mai legkorszerűbb fűtéstechnikát testesítik meg. A Paradigma kazánrendszereinek legfontosabb elemei, a Modula NT, Modula III és ModuVario NT gázkazánok, a szabályozók és tárolók, egészen az égéslevegő bevezető és égéstermék elvezető rendszerekig gondosan egymáshoz illesztett egységet képeznek. Az előírt károsanyag kibocsátási értékeket meg sem közelítik, és éves átlagos hatásfokuk eléri a 110%-ot.

KONDENZÁCIÓS TECHNIKA

A Paradigma kondenzációs gázkazánok optimálisan használják ki a tüzelőanyagban szunnyadó energiát fűtési és melegvíz termelési célra. A hagyományos gáztüzelési móddal ellentétbenhasznosítják az égés során képződő vízgőz rejtett hőjét. Ez az értékes többlet pedig csökkenti a fűtési számlát!

A modulációs szabályozás lehetővé teszi a berendezések teljesítményének automatikus illeszkedését a pillanatnyi valós hőigényhez.

100% FELETTI HATÁSFOK

A korszerű kondenzációs kazánok a leggazdaságosabb fűtőberendezések közé tartoznak. A hagyományos tüzelési móddal szemben jelentős megtakarítás érhető el ezekkel a berendezésekkel.

A hagyományos technika világából származik a fűtéstechnikában elterjedt “hatásfok” fogalom. Amikor ezt bevezették, a technika fejlettségéből adódóan a kondenzációt tekintették a kazánra és a kéményre leselkedő legnagyobb veszélynek. A füstgázokat magas hőmérsékleten kellett elvezetni, jelentős energiapazarlás mellett. 100%-nak az akkor elméletben elérhető legmagasabb teljesítményt tekintették, amikor még nem indul meg a kondenzáció sem a kazánban, sem a kéményben.

A technika fejlődésével új távlatok nyíltak, de maga a “hatásfok” fogalom megmaradt. Ebből adódik, hogy a mai, korszerű kondenzációs kazánok esetében a régi számítási móddal 100% feletti hatásfok adódik.

MŰKÖDÉSI ELV

A földgáz eltüzelése közben különféle égéstermékek képződnek: széndioxid és vízgőz. A vízgőz, pusztán halmazállapota miatt jelentős rejtett hővel rendelkezik. A kondenzációs kazánok a víz lecsapatásával kinyerik ezt az energiát is.

AKÁR 30% MEGTAKARÍTÁS!

A régi fűtőberendezés cseréje modern Paradigma gázkazánra akár 30%-os fűtési költségcsökkentést is eredményezhet. A káros égéstermékek kibocsátása is jelentősen csökken, a berendezés meg fog felelni a jövőbeli kibocsátási határértékeknek is.

A MEGFELELŐ KÉSZÜLÉK

A Paradigma kondenzációs falikazánokat és beépített tárolóval rendelkező álló kondenzációs hőközpontokat kínál lakossági alkalmazásra. A külső tárolós megoldások különösen jól kombinálhatóak napkollektorokkal.

MODULA NT ÉS MODULA NT COMBI KONDENZÁCIÓS FALIKAZÁN, 10 – 35 KW

A Paradigma Modula NT és Modula NT Combi családi házak és társasházi lakások ideális készüléke. Kis helyigényű, rendkívül csendes berendezés, amelynek elhelyezése nem jelenthet gondot.

A kombi kivitel magas használati melegvíz teljesítménye megfelelő komfortot képes biztosítani.

A fűtő kivitelek külső tároló segítségével készítenek használati melegvizet, ami ebben a kategóriában a legmagasabb komfortigényeket is kielégíti. Egyszerűen kombinálhatók aParadigma AquaSystem napkollektoros rendszerekkel.

JELLEMZŐK

 • nagy modulációs tartomány, 20 – 100 %
 • “A” energiahatékonysági osztály
 • kompakt, egy darabból öntött alumínium-szilícium hőcserélő
 • zajszegény üzem
 • világos LCD kijelző, színváltó háttér-világítással
 • kis tömeg
 • egyszerűen átállítható folyékony gázra
 • opcionálisan beépíthető tágulási tartály (10,15 és 25 kW-os kivitelek) és háromjáratú váltószelep (HMV termeléshez)
 • kevés alkatrész, alacsony szervizköltségek
 • alacsony, 4 Watt elektromos energiaszükséglet készenléti állapotban
 • öntött alumínium-szilícium hőcserélő
 • automatikus légtelenítő
 • biztonsági szelep
 • elektronikus gyújtás és lángőrzés
 • elektronikusan szabályozott nagy hatásfokú szivattyú
 • koncentrikus levegő/égéstermék csatlakozás

KÉPEK

KATALÓGUS

KEZELÉSI UTASÍTÁS

TERVEZÉSI SEGÉDLETEK

ENGEDÉLYEK