Our Blog

0
vissza

Leírás

WEISHAUPT FALI KAZÁN, THERMO CONDENS WTC-GW/GB B

A Weishaupt új WTC-GW B kondenzációs gázkazánja, még komfortosabb és még hatékonyabb. A WTC-GW B készülék App-on, Web-en vagy a telepítés helyén mutatja meg, milyen egyszerűen kezelhető a (felhasználó érdekében kialakított) bonyolult technika. Egyidejűleg az energia gondos felhasználásának egy teljesen új fokát nyújtva.

A kevesebb több: a mindenkori hőigényhez a készülékek fokozatmentesen illesztik teljesítményüket. Ez ugyanúgy igaz a legkisebb, 15-ös (1,9-13,7 kW) készülékre, mint a nagyobb, 32-ös (3,9-32 kW) változatra. Az ezáltal, az átlagos külső hőmérsékletek esetén megvalósuló folyamatos égőüzem jelentősen emeli a hatékonyságot.

Magas energiahatékonyság: a nagy teljesítményű hőcserélő, amely a megtermelt hőt a fűtővíznek átadja, alumínium/szilícium homoköntvény melynek hővezetőképessége 7x magasabb mint a nemesacélé. Az eredmény a 110,1 % Hi ill. 99,2 % Hs hatásfok. Ezen felül a gyártás során keletkező üvegszerű bevonat védi korróziótól és szennyeződéstől az öntvényt.

Optimalizált tüzelés: szériakivitelben a készülék része a SCOT égésszabályzás mely mindig magától alkalmazkodik az épp rendelkezésre álló gázminőséghez. Az önkalibráló rendszer így reagál a különböző gázba való pl.: biogáz bekeverésre vagy a környezeti és hőmérsékleti hatásokra. A gáz felhasználása ezzel mindig optimalizált – a hatékonyság, a takarékosság és a biztonság tekintetében.

Minimalizált áramfogyasztás: a beépített energiatakarékos szivattyú áramfelvétele, a hőcserélő vízoldali ellenállásának mintegy 20 %-os csökkentése révén még tovább csökkent.

Nagyon csendes üzem: az égőventilátor modulációs fordulatszám szabályzása révén az üzemi zaj rendkívül csekély.

Gyors és nagyon egyszerű szerelés: a falra szerelés – mely a házban bárhol lehetséges – helyet takarít meg. A sokféle füstgázrendszer elemmel nagyon rugalmasan valósítható meg a kazán telepítése, akár például egy tetőtérben a speciális füstgázelvezetés révén, klasszikus kémény nélkül. Ezen kívül a csatlakoztatásra kész rendszer gyorsan és egyszerűen építhető be, köszönhetően a szintező rendszernek.

Padlónálló installálás: a 20 vagy 40 centiméter magasságú, a kazánhoz tökéletesen illesztett lábbal ez a falikészülék telepíthető padlón álló egységként is. (WTC-GB B kiv. S)

Alkalmazható gázfajták: a megbízható üzem lehetséges földgázzal, PB-gázzal és engedélyezett biogázokkal (földgázminőségben).

Egyszerű kezelés: a Weishaupt Thermo Condens rendszerek kezelése és beállítása történhet a készüléken lévő kezelőegységen keresztül vagy a helyiségből, App segítségével vagy Web-en keresztül. A távolról való kezelést és távoli felügyeletet a szakember a Weishaupt WEM-Portal segítségével interneten keresztül valósíthatja meg.

Minden-egyben megoldás: kompakt egység alakítható ki, ha a kondenzációs kazán alá melegvíztároló kerül (Kombi- és Kompakt-kivitel).

Rendszertechnika: a Weishaupt tartozékok széles választékát szállítja. a füstgázrendszerektől a melegvíztárolókon, hidraulikai elemeken, szabályzásokon keresztül egészen a melegvízkészítésre vagy fűtésrásegítésre alkalmas napkollektorokig – minden egy kézből és egymással optimálisan összehangolva.

Az új Weishaupt Thermo Condens Kompakt (K) és Kombi (C) kondenzációs készülék beépített melegvíztárolóval rendelkezik. A kondenzációs kazán műszakilag teljesen megegyezik WTC-GW B falikészülékkel.

A legkisebb helyekre: mindegy, hogy a pincében vagy a lakásban: a kombinált egységek univerzálisan beépíthetők és helyigényük csekély.

Fali Kombikészülék (WTC-GW 25-B kiv. C): a melegvízkészítés tároló nélkül történik átfolyásos rendszerben egy nagyon hatékony nemesacél lemezes hőcserélővel, melynek teljesítménye akár 14 Liter/min.

Kompaktkészülék (WTC-GB B kiv. K) rétegtárolóval: A Weishaupt Aqua Power (WAS Power) innovatív rétegtárolóval kialakított álló rendszer két nagyságban – 80 vagy 115 liter – nyújt különlegesen magas melegvízkomfortot.

Kompaktkészülék (WTC-GB B kiv. K) csőspirálos tárolóval: ez az álló rendszer rendelkezésre áll a nagyon jól bevált 100 literes csőspirálos-hőcserélővel kialakított melegvíztárolóval és elsősorban nagyon kemény vízminőség esetén alkalmazandó.

Hosszú élettartam: a Weishaupt kondenzációs rendszerekben hosszú évek rengeteg tapasztalata és fejlesztési munkája van. A gyártás során kizárólag válogatott anyagokat és komponenseket alkalmaznak.

Korrózióvédelem: magas minőségű zománc védi a tároló belsejét. A védelmet (magnézium vagy külsőáramú) anódok teszik teljessé.

Rendszertechnika: a Weishaupt tartozékok széles választékát szállítja. A füstgázrendszerektől a szabályzó rendszerekig minden egy kézből. Minden elem egymással optimálisan összehangolva.

Rendszer Energiahatékonysági osztály

A hűtőszekrényeknél, mosógépeknél és tévékészülékeknél már egy ideje ismert energiahatékonysági besorolást a fűtéstechnikában is alkalmazzák. Mind az egyes egységeket, mind a komplett fűtési rendszereket el kell látni energiahatékonysági címkével.

az új WTC-GW B A / szabályzással A+*
falikészülék
energiatakarékos szivattyúval
tároló nélkül

az új WTC-GB B kiv. K A / szabályzással A+ / A**
álló Kompakt változat
energiatakarékos szivattyúval és
kazán alatti tárolóval

az új WTC-GB B kiv. C A / szabályzással A+ / A**
falikészülék
energiatakarékos szivattyúval és
átfolyó vízmelegítővel
*az 811/2013 sz. EU-rendelet szerinti szezonális helyiségfűtési energiahatékonyság. A+ külső és helyiség hőmérsékletfüggő szabályzással együtt.

**az 811/2013 sz. EU-rendelet szerinti szezonális helyiségfűtési energiahatékonyság / melegvízkészítési energiahatékonyság, XL csapolási profil. A+ külső és helyiség hőmérsékletfüggő szabályzással együtt.

Vízmelegítők

Weishaupt WAS 70-100 Bloc/Eco

Ez a vízmelegítő illeszkedik a fali kondenzációs készülékekhez, 25 kW-ig. A négyszögletes 70 liter űrtartalmú változat elhelyezhető a kondenzációs kazán alatt és mellett is. A 100 liter űrtartalmú tároló – szögletes és hengeres kivitelben – a kazán alá építendő. (Energiahatékonysági osztály: A)

Weishaupt Aqua Standard WAS 150-500

Ez a vízmelegítő öt méretben készül, így minden feladathoz kiválasztható a megfelelő kapacitású tároló. A nagyméretű fűtőspirál gyors felmelegítést tesz lehetővé, a PU-hab tartály-hőszigetelés a vízhőmérsékletet hosszú ideig állandó szinten tartja. Így a tartály energiát segít megtakarítani. (Energiahatékonysági osztály: B, WAS 500: C)

Weishaupt WAS 150-500 Eco

A WAS melegvíztárolók “Eco” kivitelét a megnövelt energiahatékonyság jellemzi: a vákuum-szigetelő-elemekből és PU-keményhabból álló kompozit hőszigetelés révén, jelentősen tovább tárolja a hőt. (Energiahatékonysági osztály: A)

Weishaupt Aqua Tower WAT 140

Ha fűtési helyiségben csupán kevés hely áll rendelkezésre, a karcsú Weishaupt Aqua Tower a megoldás. A tároló űrtartalma 140 liter, nagyteljesítményű hőcserélőjével 2…4 fős háztartás melegvízigényét teljesen ki tudja elégíteni. Nem elhanyagolható a dizájn-szempont – az Aqua Tower együtt bármelyik Weishaupt fűtőkazánnal vagy -készülékkel elegáns megoldást nyújt. (Energiahatékonysági osztály: B)

Weishaupt WAS 140 Tower-Eco

A WAS melegvíztárolók “Eco” kivitelét a megnövelt energiahatékonyság jellemzi: a vákuum-szigetelő-elemekből és PU-keményhabból álló kompozit hőszigetelés révén, jelentősen tovább tárolja a hőt. (Energiahatékonysági osztály: A)

Weishaupt WES-A 660/910, C-kivitelű energiatároló

A Weishaupt WES energiatároló a különböző energiaforrások (gáz vagy olaj kondenzációs rendszer, hőszivattyú, szolárkollektor, szilárdtüzelésű kazán vagy kandalló, el. fűtőpatron) termelte hőt példás hatékonysággal szervezi és osztja szét. A beépített beáramlási csillapítások biztosítják, hogy a tároló belsejében az ideális hőmérséklet-rétegek megmaradnak. A hőelvétel is a gazdaságosság elvének megvalósulásával történik, a Napból nyert energia kerül elsősorban felhasználásra.

Weishaupt Aqua Sol WASol 310-510

Szoláris melegvízkészítésre tervezett bivalens tároló. A bivalens azt jelenti, hogy két fűtőspirállal rendelkezik a víz melegítésére. Az alsó spirál a szolárkörbe van bekötve, a felső a hőtermelő készülék körébe. Ha a melegvíz-készítéshez nem elegendő a Nap melege, a fűtőrendszer automatikusan bekapcsolódik. A három méret az optimális hőkomforthoz szükséges precíz dimenzió-megválasztást tesz lehetővé, minimális energiafelhasználással. (Energiahatékonysági osztály: B, WASol 510: C)

Weishaupt WAS 310-510 Sol / Eco

A WAS melegvíztárolók “Eco” kivitelét a megnövelt energiahatékonyság jellemzi: a vákuum-szigetelő-elemekből és PU-keményhabból álló kompozit hőszigetelés révén, jelentősen tovább tárolja a hőt. (Energiahatékonysági osztály: A)

KÉPEK

KATALÓGUS

KEZELÉSI-SZERELÉSI UTASÍTÁS