HŐSZIVATTYÚ, KLÍMA TELEPÍTÉS

 

HŐSZIVATTYÚ, KLÍMA TELEPÍTÉS

A beruházási költségek ugyan magasabbnak tűnhetnek egy gázkazánhoz képest, de a részben megújuló energiát felhasználó technológiának köszönhetően a rendszer jóval kevesebb villamosenergiát fogyaszt más fűtési módoknál. A felhasznált energia mennyiségének csökkenése, és az energiaárak várható növekedése miatt a rendszer már középtávon is megtérülést mutathat. További érv az alacsony hőmérsékletű hőszivattyús technológia mellett, hogy – összehasonlítva más fűtési módokkal – magas komfortérzetet biztosít.
A fosszilis tüzelőanyagok alkalmazásának ideje lejárni látszik, ezzel az időtálló technológiával pedig már meglévő ingatlanának értékét is jelentősen növelheti.
A hőszivattyú ellátja az ingatlan fűtését – hűtését, valamint a használati melegvízigényét is biztosítja.
Az ingatlan lakóinak száma és egy család melegvíz-fogyasztási szokásai fontos szempontok a rendszer méretezésénél és a bekerülő használati melegvíz tartály méretének megválasztásakor.
Az épület fűtése mellett fontos szempont lehet, hogy lesz, vagy van-e az ingatlanban medence, aminek a vizét szintén fűteni kell majd a hőszivattyú segítségével.

 

HŰTŐ- FŰTŐ KLÍMAGÉPEK TELEPÍTÉSE (LEVEGŐ-LEVEGŐ HŐSZIVATTYÚK)

Olyan épületekben, ahol a hőszivattyú beszerelése valamilyen technikai problémát okoz, jó választás a hűtő-fűtő klímák telepítése. Napelemes rendszerekkel megtermelhető a működéshez szükséges villamosenergia, így a készülékek kiegészítő, vagy önálló fűtésre is alkalmasak lehetnek.

 

 

 

 

HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ RENDSZEREK TELEPÍTÉSE

Ahogy egyre inkább szigetelve vannak a mai új építésű ingatlanok, egyre inkább szükség van a friss levegő utánpótlásra, amelyet energiatakarékosan szeretne megoldani a mai kor embere. Ezt csak a legmodernebb hővisszanyerő szellőztető rendszerekkel érhetjük el. A szabadtérből a rendszerbe bejuttatjuk a frisslevegőt melyet egy keresztáramú hőcserélőn keresztül az épületből elszívott használtlevegő felmelegít, amelyet eljuttatunk légtechnikai csöveken keresztül az osztódobozba és így juttatjuk el a megadott lakóterekbe a frisslevegő befúvást. Fontos a megfelelő kiegyenlített légcserélés az épületben, mert 2-3 éven belül komoly penészedés keletkezhet, amely a légutakra és tüdőre rettentően káros lagionella gomba melegágya.
Friss levegő – Energiatakarékosság – Hő hasznosítás

 

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS TELEPÍTÉSRE

Herczku Norbert
+36 30 686 3794
herczku.holding@gmail.com