Our Blog

0
vissza

Leírás

HELIOS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ RENDSZEREK

Friss levegő, energiatakarékosság és talajhő hasznosítás

Hogyan működik?

Korunk építési technológiái napról-napra fejlődnek. Legyen szó újépítésű, vagy felújított épületekről, az energiahatékonyság már a mindennapjaink részéve vált. Ahogy egyre inkább elszigeteljük magunkat a külső környezettől, úgy feledkezünk meg a belső komfort egyik alapvető eleméről, vagyis a szükséges frisslevegőről. Egy hermetikusan elzárt helyiségben jóval hamarabb dúsul fel a CO2 -, illetve nő a páratartalom, de még érdemes idesorolni az építőanyagokból, bútorokból kipárolgó vegyületeket, melyek hosszú távon akár egészségkárosodáshoz is vezethetnek. Természetesen a hagyományos ablaknyitásos módszerrel is megszabadulhatunk az elhasznált belső levegőtől, de ebben az esetben máris felborul az épület előzetesen kalkulált energiamérlege, nem kívánt többletköltségeket idézve elő. Erre a problémára nyújt megfelelő megoldást a HELIOS hővisszanyerős szellőztetési rendszere, mely minimális üzemeltetési költségek mellett képes a lakóterekben kontrollált frisslevegő ellátást biztosítani. A szabályozott szellőztetésnek köszönhetően a fűtési számlák mérséklődnek, a huzathatások megszűnnek és a túlzott nyári napsugárzás által okozott fülledtség is enyhül.

 

Helios FlexPipe hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Rendszerünk előnyeit már a tervezési fázisban tapasztalni lehet az egyszerű nyomvonal terveknek köszönhetően. A csőrendszer födémbe helyezése további költségcsökkentést eredményez, illetve felújításoknál is kiválóan alkalmazható. Új építésű ingatlanok esetén a mennyezeti sarkokban végigfutó gipszkartonos csőtakarás immáron a múlté. Nincs többé bonyolult beszabályozás, megközelíthetetlen porlerakódás. A rendszer tisztítása az elágazásmentes, csillagrendszerű csővezetésnek köszönhetően rendkívül egyszerűen megvalósítható. A hang csillapított osztódobozok a központi gép minimális zaját, valamint a helyiségek közötti áthallást is megszüntetik, leszerelhető előlapja pedig szintén a rendszer tisztíthatóságát garantálja. A csővezetékek sima, antisztatikus, belső felületei higiéniai tanúsítással rendelkeznek és garantálják az egyenletes légáramlást, melyet a befúvási/elszívási pontokon elhelyezett tányérszelepek, illetve rácsok állításával finom-szabályozhatunk.

A KWL központi gép működési elve:

A hajdani forgódobos berendezésekkel szemben ma már korszerű lemezes hőcserélőkkel biztosíthatjuk a hővisszanyerést, ezáltal kizárólag az elszívott levegőből visszanyert hőt juttatjuk vissza a belső terekbe (szag-, illatanyagokat, fölösleges nedvességet nem). A HELIOS KWL készülékei a legmodernebb EC motoros ventilátorokkal rendelkeznek, melynek köszönhetően halk, alacsony fogyasztású, valamint széles skálán testre szabható üzemeltetést biztosítanak. A berendezések segítségével minimális villamos energiafelhasználásával a nap 24 órájában por- és pollenmentes friss levegőt biztosíthatunk a család számára.
Talajhőcserélő rendszereinkkel további üzemeltetési költségeket spórolhatunk a téli időszakban, míg a berendezés nyáron előhűti a beszívott friss levegőt.

A Helios már 30 éve ismert a hazai épületgépészet világában. Minőségi termékeikhez minőségi szolgáltatások is párosulnak, melyeket referenciák százai igazolnak. A tervezőkkel való kooperálástól egészen a kivitelezők oktatásáig segítik a szellőztetési rendszereik megvalósulását, továbbá gyors kiszolgálással, rövid szállítási határidővel és országos szervizhálózattal állnak a Vevők rendelkezésére.

KÉPEK

  

 

HELIOS KATALÓGUSOK

HELIOS ISMERTETŐK

HELIOS VIDEÓK

HELIOS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETÉS

MOLNÁR CSALÁD – KWL RENDSZER

FLEXI PIPE RENDSZEREK

FLEX PIPE RENDSZEREK ÚJ ÉPÍTÉSŰ ÉS FELÚJÍTOTT INGATLANOKBAN

RENO PIPE RENDSZEREK FELÚJÍTÁSOKHOZ

ECOVENT HELYISÉGENKÉNTI HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETÉS

HELIOS ENGEDÉLYEK

HELIOS ÁRLISTA 2019