KÉSZÍTSE EL KEDVENC TERVÉT A KAPCSOLÓCSALÁDOKBÓL

A Gira Dizájnválasztóval tetszés szerint kombinálhatók a Gira kapcsolócsaládok sokszínű keretváltozatai és a Gira termékválaszték különböző funkciói. 10 kapcsolócsalád, 50 keretváltozat és számos különböző színű és anyagú betét áll rendelkezésre. A világításkapcsolók és csatlakozóaljzatok mellett olyan intelligens funkciók is alkalmazhatók, mint a Gira Touchsensor 3 és a Gira falon kívüli Video beltéri egység.

A Gira Dizájnválasztóval tetszés szerint kombinálhatók a Gira kapcsolócsaládok sokszínű keretváltozatai és a Gira termékválaszték különböző funkciói. 10 kapcsolócsalád, 50 keretváltozat és számos különböző színű és anyagú betét áll rendelkezésre. Világításkapcsolók és csatlakozóaljzatok mellett olyan intelligens funkciók is használhatók, mint a Gira Touchsensor 3 és a Gira falon kívüli Video beltéri egység. A Gira Dizájnválasztó online használható, és ingyenes iPhone és iPad alkalmazásként is megtalálható.

Gira Dizájnválasztó

http://www.gira.hu/#design-konfigurator

 

STANDARD 55

A Gira Standard 55 minőséget kínál széles választékban az alapszerelés számára. A kapcsolócsalád több mint 300 funkciót kínál a kényelmes, biztonságos és gazdaságos elektrotechnikai szereléshez három színben: matt fehér, fényes fehér és fényes krémfehér.

Anyag

A család kiváló anyagminősége teszi a készülékeket ellenállóvá a használat miatt keletkező nyomokkal szemben: Törésbiztos, ütésálló, nagymértékben UV-álló és könnyen tisztítható thermoplasztból áll.

IP 20/IP 44

A Gira Standard 55 száraz helyiségekben történő süllyesztett szereléshez való IP 20-as kapcsolócsalád. A kapcsoló, a gomb és a csapófedéllel ellátott földelt dugaszolóaljzat nedves helyiségekben is alkalmazható speciális, víz ellen védett, IP 44-es tömítőkészlet segítségével. A csapófedéllel ellátott, földelt dugaszolóaljzatok 1-es és 2-es kombinációja fényes fehér és fényes krémfehér színben kerettel és tömítőkészlettel együtt is kapható.

GIRA E2

A Gira E2 kapcsolócsalád egyesíti magában a szigorúan egyszerű formatervezést, a funkciónak megfelelő anyagot és az intelligens technikát: négy – matt fehér, fényes fehér, alumínium és antracit – színben kapható, törésbiztos és UV-álló thermoplasztból készült könnyen tisztítható felülettel. A kapcsolócsaládhoz több mint 300 funkció kapcsolódik.

IP 20/IP 44

A Gira E2 száraz helyiségekben történő süllyesztett szereléshez való IP 20-as kapcsolócsalád. A kapcsoló, a kapcsológomb és a csapófedéllel ellátott földelt dugaszolóaljzat nedves helyiségekben is alkalmazható speciális, víz elleni védettséget biztosító IP 44-es tömítéskészlet segítségével.

GIRA EVENT OPAQUE

Enyhén áttetsző, matt felület, különleges színek

A Gira Event kapcsolócsaládot színkavalkád és egyedülálló, lekerekített keret jellemzi. A zöld, padlizsán, borostyán és intenzív kék szín szokatlan beltéri kialakításokat is lehetővé tesz. Három egyedi anyagfelületű formatervezés összesen 17 keretvariációt tesz lehetővé.
További egyedi kombinációk lehetségesek a fehér, krémfehér, alumínium és antracit színű betétek alkalmazásával. A Gira Event 55-ös rendszer teljes választéka több mint 300 funkciót kínál.

GIRA ESPRIT

A Gira Esprit kapcsolócsalád rendkívüli változatos anyagokból készül. A keretek tiszta formájához válogatott felületek tartoznak fából, ragyogó üvegből,különböző alumínium-változatokból és aranyfényű, ill. fényes krómozott fémből. A kapcsolócsaládba szerelhető több mint 300 funkció nagy rugalmasságot nyújt az intelligens épületfelügyelet minden követelménye számára - a dugaszolóaljzattól a világításkapcsolón át egészen a teljes elektrotechnikai szerelés automatizálására és központi vezérlésére szolgáló, innovatív rendszerig.
A kapcsolócsalád üvegváltozatai a Gira Esprit C üveggel további alternatívát nyújtanak a kereteknek köszönhetően. A 6 mm vastag üvegkeret széleit félig kerekre csiszolják az ún. "C-csiszolási eljárással", ami révén puha peremű és lekerekített sarkú dizájnváltozat keletkezik.

GIRA CLASSIX

A tökéletes felületeket és harmonikusan lekerekített sarkakat kínáló Gira ClassiX kapcsolócsalád új lehetőségeket nyit a klasszikus enteriőrök és az exkluzív formatervezésű, modern belső terek kialakítása számára. A környezethez illeszkedő, aranyfényű réz, csiszolt bronz vagy ezüstösen ragyogó króm keretváltozatok kaphatók, mindegyik fém és fekete, ill. krémfehér betétekkel kombinált összeállításban.
A ClassiX Art elegáns keretei művészi ornamentumokkal vannak díszítve. A lézerrel kidolgozott finom részletek vonzó hatást keltenek:

http://www.gira.de/classix

A keret tradicionális kecsességét a legmodernebb technika teszi teljessé: a kényelmes, gazdaságos és biztonságos otthonokért kialakított több mint 300 funkció beépíthető a Gira ClassiX kapcsolócsaládba – a dugaszolóaljzatoktól a kaputelefonokon keresztül a KNX/EIB rendszerrel történő intelligens épületvezérlés számos eleméig. A rendelkezésre álló szín- és anyagváltozatok áttekintése itt található:

http://katalog.gira.de/de_DE/dir.html?id=3 

GIRA E22

A Gira E22 kapcsolócsalád a hagyományos süllyesztett szerelés mellett 3 mm vastag lapos szerelési lehetőséget is nyújt a keretekhez. A Gira E22 háromféle kivitelben – nemesacél, alumínium és thermoplaszt [fényes fehér] – kapható.
Ezáltal lehetővé válik az egységes kialakítású berendezés és egyben az értékesség szerinti megkülönböztetés, pl. egy nemesacél változattal a reprezentációs térben és thermoplaszttal az alaphelyiségekben.

Teljes választék

A Gira E22 széles termékválasztékával eleget tesz az intelligens épületfelügyelet legszigorúbb követelményeinek is. A kapcsolócsalád minden szerelési módhoz több, mint 280 funkciót kínál. Legtöbbjük mindhárom anyagban, szorosan a keretre szerelhető [1]. Néhány kivétel azonban alakja miatt nem szerelhető szorosan a keretre [2]. Ilyen például a higrosztát, a rádiós helyiségtermosztát, az információs kijelző vagy a falon kívüli beltéri egység a Gira kaputelefon rendszerből.


GIRA F100

A Gira F100 egyesíti magában az egyszerű és időtlen eleganciát a megfelelő mérettel. A keretek öt különböző dizájnváltozatban kaphatók. A fényes fehér és krémfehér mellett a króm, réz és platina színek további lehetőségeket kínálnak a magas igényeket kielégítő építészeti koncepciók számára.
A Gira F100-hoz több mint 200 funkció kapcsolódik. A spektrum a Gira rádiótól kezdve a Gira kaputelefon rendszer beltéri egységein keresztül egészen az intelligens épülettechnika számos funkciójáig terjed a Gira KNX/EIB rendszer és a Gira rádiós busz rendszer számára.

GIRA EDELSTAHL

A Gira Edelstahl egy elegáns kapcsolócsalád, amelynek két sorozata van: a 20-as és a 21-es Sorozat. Mindkettő nemesacélból készült és matt felülettel rendelkezik. A választékban minden fontos funkció megtalálható a modern épületfelügyelet számára.
Előnyök: A 21-es Sorozatba tartozó kapcsolók, gombok és csapófedéllel ellátott dugaszolóaljzatok víz ellen védett, IP 44-es speciális tömítőkészlet segítségével falba süllyesztetten is felszerelhetők.

GIRA TX 44

A Gira TX_44 kapcsolócsalád tökéletes megoldás kültérben vagy nedves helyiségekben, de ugyanolyan jól alkalmazható beltéri kialakításban is. IP 44-es víz elleni védettséggel szerelhető, és megerősített keretével, erős anyagával, valamint víz és lopás ellen védett szerelvényeivel a legjobb megoldás kertben, erkélyen vagy teraszon történő használatra.
Ehhez fel kell szerelni a Gira TX_44-et a Gira energiaoszlopok üres egységeibe. A kapcsolócsalád alumínium, antracit és fehér színben kapható.
A Gira TX_44 az 55-ös rendszer integrációja következtében kifejezetten sokféle, vízállóan szerelhető funkcióval rendelkezik – legyen az adatcsatlakozási technika, busztechnológia vagy más.

Funkciók, jellemzők
 • fröccsenő víz ellen védett IP 44
 • lopásvédett
 • Anyag: thermoplaszt (ASA)
 • ütésálló, törésálló, UV-álló, időjárásálló,
 • mikrobiológiai szempontból biztonságos
 • Kémiai ellenállóképesség a DIN 68861 szabvány szerint: 1b (antracit és alumínium változatok esetében)
 • Színek: fehér (RAL 9010), antracit (lakkozott), alumínium (lakkozott)
Sokféle alkalmazási terület

Vízálló, erős és lopásvédett, ezért a Gira TX_44 alkalmas a következő helyeken történő használatra:

 • nedves és száraz helyiségek
 • kül- és beltér
 • teraszok és erkélyek
 • konyhák és fürdőszobák
 • lépcsőházak és közintézmények
 • sportcsarnokok, iskolák és óvodák
Telepítés IP 44 szerint

A Gira TX_44 kapcsolócsalád sok olyan funkcióval rendelkezik, amelyek megfelelnek a vízálló IP 44-es szabványnak: pl. kapcsolók, dimmerek és mozgásérzékelők, dugaszolóaljzatok csapófedéllel és a kaputelefonhoz való falba süllyesztett ajtóállomások vagy irányfény.
Egy csapófedéllel ellátott TX_44 illesztő kereten keresztül tovább adatcsatlakozási készülékek és aljzatváltozatok integrálhatók, kül- és beltérben vízálló IP 44-es kivitelben – a túlfeszültség ellen védett dugaszolóaljzattól a TAE-aljzaton keresztül a hálózati dugaszolóaljzatig. Ennek révén akár a kertben vagy a teraszon is internetezhetünk.
Ezenkívül az áttetsző csapófedéllel ellátott TX_44 illesztő keret lehetővé teszi sokféle villamos készülék integrációját és vízálló telepítését, pl. Touchsensor érzékelők, elektronikus redőnyvezérlés vagy LCD rádiós óra. Ezzel a Gira TX_44 a Gira buszrendszerek szinte összes funkcióját tartalmazza. Megjegyzés: Kültéri telepítés esetén figyelembe kell venni a villamos készülékek hőmérséklettartományát.

Telepítés IP 20 szerint

Száraz helyiségekben az olyan elektronikai berendezések, mint a Gira elektronikus redőnyvezérlő, Touchsensor érzékelők vagy az információs kijelző 2 csapófedél nélküli, közbülső kerettel is beszerelhetők a Gira TX_44 kapcsolócsaládba. Ezenkívül a ferde kivezetésben lévő kábelkivezetésre köthető csatlakozók jól integrálhatók felhelyezhető takarólappal rendelkező közbülső kerettel is. A telepítés mindkét esetben megfelel az IP 20-as szabványnak.

FORMATERVEZÉSI DÍJAK

A kiváló műszaki minőség mellett a Gira nagy gondot fordít termékei formatervezésére. Külső és belső tervezők intenzív együttműködésével olyan termékek jönnek létre, amelyek rendkívüli és tiszta formatervezésükért újra és újra díjakat kapnak.