BUDERUS LOGAMATIC KM200 TÁVVEZÉRLŐ RENDSZER

A mobilinternet és az okos telefonok elterjedése után új irányt mutat a házi távfelügyeletek elterjedése

 

 • A Pro Control Gateway modul a kapcsolathoz
 • Bosch Home alkalmazás a grafikus felhasználói felületért
 • Szabadon választható és változtatható programok
 • Magyar nyelvű szövegek
 • Napi, heti és havi áttekintő nézet
 • Hőmérséklet történeti adatok grafikus megjelenítése (külső és belső hőmérséklet)
 • Szolár nyereség diagram (telepített szolár rendszer esetén)

 


BUDERUS BFU/F TÁVSZABÁLYOZÓ

Általános ismertető


 • Helyiséghőmérséklet korrekció, a beépített helyiséghőmérséklet érzékelővel lehetőség a helyiséghőmérséklet korrekcióra, azaz a parancsolt és beállított helyiséghőmérséklet értékek közötti eltérés függvényében az előremenő vízhőmérséklet befolyásolása
 • MELEGEBB/HIDEGEBB-funkció, nem aktív helyiséghőmérséklet korrekció esetén a forgatógombbal az előremenő vízhőmérséklet közvetlenül befolyásolható. Azaz a forgatógombon beállított érték változtatásakor annak megfelelően változik az előremenő vízhőmérséklet. 1 °C helyiséghőmérséklet változtatás az előremenő víz hőmérsékletén kb. 2,5-3 °C változást jelent
 • Helyiséghőmérséklet felügyelet éjszakai (csökkentett) üzemmódban, az éjszakai üzemmód idején (belső hőmérséklettartással) a helyiséghőmérséklet érzékelővel végezhető a felügyelet
 • Üzemmódválasztó kapcsoló az "automatikus" a "folyamatos fűtés" és a "folyamatos csökkentett" üzemmódhoz. Az üzemmódot a billentyűkbe beépített zöld LED jelzi
 • Lehetőség külső (nem beépített) helyiség hőmérsékletérzékelő csatlakoztatására
 • A nyári üzemmódot egy további LED jelzi, ha egy fűtőkör nyári üzemmódban van
 • Alkalmazás uszodai távvezérlőként, 1-szeri melegvíz készítésre és a cirkulációs szivattyú 3 percre történő bekapcsolására, külső kapcsolóval összekötve
 • A zavart az összes LED villogása jelzi

BUDERUS LOGAMATIC 4121 SZABÁLYOZÓ

Jellemzők

A szabályozókészülék alapkivitelben a következõket tartalmazza:

- Kazántermosztát
- Biztonsági hõmérséklet határoló
- Alaplap Master-Controller- és központi modul
- MEC2 kezelõegység
- Kapcsoló kézi üzemmód számára

Kiegészítõ modulokkal az alkalmazási terület a rendszer adottságaihoz optimálisan hozzáilleszthetõ.

- Modulok keverõszelepes fűtõkörökhöz, EIB-csatlakozási hely, stb.
- Logamatic KW 4203 ECO-KOMtávfelügyeleti modem (Logamatic távfelügyeleti rendszer)
- Szoftver a Logamatic távfelügyeleti rendszerhez

A Logamatic 4121 szabályozó burkolata újrafelhasználható műanyagból készül és alapkivitelben a hardveroldalon szükséges kódolt és színjelölt csatlakozókkal rendelkezik. A további csatlakozók a mindenkor beszerelendõ modulhoz tartoznak és téves csatlakoztatással szemben védettek.

A szabályozókészülék alapeleme a CM 431 Controllermodul és a ZM 424 központi modul. Ezek látják el a szabályozási-, vezérlési- és felügyeleti feladatokat. A mikroprocesszor-technikával kialakított rendszer egy univerzális égővezérlő automatával (UBA) felszerelt folyamatos szabályozású égõvel működõ alacsony hõmérsékletű- illetve kondenzációs falikazán idõjárásfüggõ szabályozására, vagy önálló fűtõköri szabályozásra alkalmas.

Az alapkivitelű készülék lehetõvé teszi egy keverõszelepes (HK2) továbbá egy keverõszelep nélküli fűtõkör (HK1) és melegvíztermelés szabályozását cirkulációs szivattyú vezérléssel együtt. Egy más beállítás esetén az alapszabályozó alkalmas a (HK1) fűtõkör keverõszelepesé tételére, de ebben az esetben az UBA (falikazánba beépített elektronika) végzi a melegvíz termelés szabályozását egy háromjáratú motoros váltószeleppel.

A készülék bõvítésére különbözõ modulok állnak rendelkezésre, amelyek pl. fűtõköri szabályozásra, több falikazán léptetésére (kaszkád kapcsolás), EIB-hez történõ csatlakozásra, továbbá speciális szabályozási feladatok ellátására alkalmasak.

A készülék felszereltségéhez számos olyan High-Tech-funkció tartozik, mint az épület- és rendszerfüggõ automatikus jelleggörbe meghatározás, illesztési- és optimalizálási funkciók, a beépített modulok automatikus felismerése, téli-nyári üzemmód átkapcsolás, valamennyi program és paraméter hosszú idõn keresztüli tárolása, stb.

BUDERUS LOGAMATIC 4122 SZABÁLYOZÓ

Jellemzők

A falikazánok kaszkád kapcsolására alkalmas Logamatic 4122 szabályozókészülék alapkivitelben a következõket tartalmazza:

- Master-Controller-modul

Legalább egy modul beépítése szükséges. Lehetséges modulok:

- Funkció modul keverõszelepes fűtõkörökhöz, kaszkád szabályozás, EIB-csatlakozási hely, stb.
- Logamatic KW 4203 ECO-KOM távfelügyeleti modem (Logamatic távfelügyeleti rendszer)
- Szoftver a Logamatic távfelügyeleti rendszerhez

A Logamatic 4122 szabályozó burkolata újrafelhasználható műanyagból készül és alapkivitelben a hardveroldalon szükséges kódolt és színjelölt csatlakozókkal rendelkezik. A további csatlakozók a mindenkor beszerelendõ modulhoz tartoznak és téves csatlakoztatással szemben védettek.

A szabályozó alapeleme a CM 431 Controller-modul. Egy fűtõköri vagy kaszkád modullal kombinálva ez látja el a szabályozási-, vezérlési- és felügyeleti feladatokat. A mikroprocesszor-technikával kialakított rendszer egy kazán ill. fűtõberendezés idõjárásfüggõ szabályozására alkalmas.

A készülék felszereltségéhez számos olyan High-Tech-funkció tartozik, mint az épület- és rendszerfüggõ automatikus jelleggörbe meghatározás, illesztési- és optimalizálási funkciók, a beépített modulok automatikus felismerése, téli/nyári üzemmód átkapcsolás, valamennyi program és paraméter hosszú idõn keresztüli tárolása, stb.

BUDERUS MEC 2 Mobil Ecomatic Controller

Jellemzők

A Logamatic 4××× szabályozókra ráépíthetõ, vagy egy helyiségbe a falra távszabályozóként telepíthető a Mobil Ecomatic Controller (MEC 2). A MEC 2-n lehet minden fontos üzemi adatot, üzemállapotot, hőmérsékletet, fűtési idõt, szervizfunkciókat beállítani, ill. kijeleztetni.

A BFU-hoz hasonló nyomógombok mellett található még egy azonnali használati melegvíz termelést elindító nyomógomb, illetve egy négysoros LCD kijelző, amelyen az alsó sor tartalma meghatározható.

A készülék megfelelő változata magyar nyelven képes a felhasználóval kommunikálni.

A rendszer programozására szolgáló nyomógombok a készülék alsó harmadában, külön fedél alatt találhatók.

BUDERUS RC 35

LOGAMATIC EMS SZABÁLYOZÓRENDSZER

modulárisan bővíthető szabályozórendszer

 

A Logamatic EMS az egy- és többlakásos épületek szabályozórendszere. Az EMS az "Energie Management System" rövidítése. Mint neve is mutatja, a szabályozórendszer célja az energiaforrások optimális kihasználása mellett a teljes fűtési rendszer kezelése.

Valamennyi eleme önmagát ellenőrzi, és az észlelt rendellenességeket önmagától kijelzi. Számos beépített szerviz funkció könnyíti meg az üzembe helyezést, karbantartást és a hibakeresést.

Az EMS rendszer digitális vezérlésű égőautomatikákra támaszkodik, amelyek a hozzájuk kapcsolt fűtőberendezés égőjének vezérlésén túl annak felügyeleti és biztonságtechnikai feladatait is ellátják, és bizonyos szabályozási funkciókkal is rendelkeznek.

Falikazánoknál ezt az UBA és a BC10 alapszabályozó, állókazánoknál pedig a SAFe és az MC10 vezető szabályozóba épített BC alapszabályozó végzi.

Az adott szabályozási feladattól függően a rendszer igény szerint modulárisan bővíthető.

Jellemzők

Az RC35 az EMS rendszerű szabályozás kezelőszerveként vagy komfortos helyiségszabályozóként használható. Elhelyezhető falon, vagy becsatolható a számára a BC10 készülék alapszabályozón kialakított foglalatba.

A készülék egyetlen, közvetlenül kapcsolt fűtőkörből, és egy darab, modulációs égővel rendelkező EMS kazánból álló rendszer helyiség- vagy külső hőmérsékletről történő szabályozására önmagában alkalmas. Az ehhez szükséges beépített helyiség hőmérséklet érzékelővel az RC35 rendelkezik, míg a külső hőmérséklet érzékelő opcionálisan rendelhető. Amennyiben nem a referenciaként használt helyiségben helyezik el, csatlakoztatható hozzá egy kisegítő érzékelő.

Ugyancsak képes egy használati melegvíz termelő kör kezelésére, termikus fertőtlenítéssel és cirkulációs szivattyú vezérléssel.
A beépített programozható, hatcsatornás digitális kapcsolóóra segítségével nyolc, előre meghatározott, tetszés szerint választható és egy szabadon összeállítható heti fűtési program alapján működteti a rendszert.

A nagyméretű szöveges kijelző segítségével a fűtési rendszer valamennyi fontos jellemzője megjeleníthető. A nyomógombok segítségével a fűtőkör "Automatikus", "Folyamatos nappali" vagy "Folyamatos éjszakai" üzemmódja kiválasztható. A nyomógombhoz tartozó LED az aktuális üzemmódot kijelzi.

A rendszer legfeljebb egy darab RC35 szabályozót tartalmazhat. A további fűtési köröket RC20/RC20F szabályozóval lehet felszerelni.

BUDERUS RC20 / RC20 RF

Az RC20/RC20F helyiségszabályozóként vagy távszabályozóként használható. Az RC20 kéteres BUS-kábellel, az RC20F pedig rádiófrekvenciás kapcsolattal, az RFM20 modul segítségével csatlakozik a Logamatic EMS BUS-ra. A fali szereléshez szükséges foglalatot a készülék szállítási terjedelme tartalmazza.

Jellemzők

A készülék egyetlen, közvetlenül kapcsolt fűtőkörből, és egy darab, modulációs égővel rendelkező EMS kazánból álló rendszer helyiséghőmérsékletről történő szabályozására önmagában alkalmas. A szükséges, beépített hőmérséklet érzékelővel az RC20/RC20F rendelkezik.

Ugyancsak képes egy használati melegvíz termelő kör kezelésére, termikus fertőtlenítéssel és cirkulációs szivattyú vezérléssel.

A beépített digitális kapcsolóóra segítségével nyolc, előre meghatározott, tetszés szerint választható heti fűtési program alapján működteti a rendszert.

Használható helyiség szabályzóként is, amikor a rendszer és a hozzá tartozó kondenzációs kazán vezérlését az RC35 szabályozó veszi át. Ekkor az RC20/RC20F szolgáltatja a helyiségben mért jellemzőket a szabályozás számára.

Mindkét alkalmazási módnál a készülék kijelzője megjeleníti a helyiség hőmérsékletét, az időt és a hét aktuális napját.

A nyomógombok segítségével a fűtőkör "Automatikus", "Folyamatos nappali" vagy "Folyamatos éjszakai" üzemmódja kiválasztható. A nyomógombhoz tartozó LED az aktuális üzemmódot kijelzi.

A rendszer valamennyi fűtési köre ellátható RC20/RC20F szabályozóval, de a rádiófrekvenciás kivitelből legfeljebb egy RFM20 modul és legfeljebb három RC20F alkalmazható.

BUDERUS KIEGÉSZÍTŐ FUNKCIÓS MODULOK

BUDERUS MM 10 KIEGÉSZÍTŐ MODUL

Az MM10 kevert köri modul a szabályozórendszer képességeit egy darab kevert fűtőkör szabályozásával bővíti.

A kör jellemzőit az RC35 szabályozó szervízszintjén lehet beállítani.

Fűtési módnak "Radiátor", "Konvektor" vagy "Padlófűtés", szabályozási módnak pedig külső vagy belső hőmérsékletről történő szabályozás választható. "Padlófűtés" beállítás mellett, képes esztrich szárítási funkcióra is.

Amennyiben a referencia helyiségbe távszabályzó kerül, lehetségessé válik a tisztán helyiséghőmérsékletről történő szabályozás. Távszabályzóként RC35, RC20/RC20F használható, amit közvetlenül az MM10 modulra kell kötni.

BUDERUS SM 10 KIEGÉSZÍTŐ MODUL

Szolár modul a Buderus Logamatic EMS szabályozórendszerhez
Az SM10 szolár modul lehetőséget nyújt arra, hogy az EMS szabályozó rendszer napkollektoros használati melegvíz készítést felügyeljen.

Az SM10 nem pusztán egy hőmérsékletkülönbség szabályozó. Képes a szolár köri szivattyút váltózó térfogatárammal működtetni. Ezzel a High flow/Low flow szabályozással igény szerint optimalizált használati melegvíz termelés érhető el.

Bivalens, termoszifon szolár tároló esetén a termikus fertőtlenítés az RC35 kezelőegységen automatikusan letiltódik.

BUDERUS WM10 KIEGÉSZÍTŐ MODUL

Hidraulikus váltó modul a Buderus Logamatic EMS szabályozórendszerhez.
A WM10 hidraulikus váltó modul a fűtési rendszer fűtési köreinek és kazánkörének hidraulikus elválasztását teszi lehetővé.

A szétválasztás történhet hidraulikus váltó vagy hőcserélő alkalmazásával. Hőcserélővel történő elválasztás erősen ajánlott új fűtőberendezések régi fűtési rendszerre való csatlakoztatásakor. A modul képes egy darab, keverőelem nélküli fűtőkör külső vagy belső hőmérsékletről történő szabályozására. A kör jellemzőit az RC35 szabályozó szervizszintjén lehet beállítani.

Amennyiben a referencia helyiségbe távszabályzó kerül, lehetségessé válik a tisztán helyiség hőmérsékletről történő szabályozás. Távszabályzóként RC35, RC20/RC20F használható, amit közvetlenül a WM10 modulra kell kötni.

BUDERUS EM10 KIEGÉSZÍTŐ MODUL

Zavarjel modul a Buderus Logamatic EMS szabályozórendszerhez.

BUDERUS VM10 KIEGÉSZÍTŐ MODUL

Gáz-mágnesszelep vezérlésére alkalmas modul a Buderus Logamatic EMS szabályozórendszerhez.


A VM10 szabályozó modul második gáz-mágnesszelep vezérlésére alkalmas például gáz-nyomásőrrel nem rendelkező EMS szabályozással ellátott falikazánok esetén. A talajszint alatt elhelyezett készülék átveszi a külső gáz-mágnesszelep vezérlését és áramellátását.

BUDERUS RFM20 KIEGÉSZÍTŐ MODUL

Rádiófrekvenciás modul a Buderus Logamatic EMS szabályozórendszerhez.
Az RFM20 rádiófrekvenciás modul lehetővé teszi az RC20F távszabályzók rendszerhez való, kábelezés nélküli csatlakoztatását.